Tänään siis heti ekana ku mentiin harjotteluun niin meidät vietiin kattomaan neurokirurgiaa. Se potilas oli justiin nukutettu ja ne intuboi sitä. Sitte alko naaman pesu. Kävi ilmi, että tää leikkaus suoritetaan nenän kautta, siis nenän kautta poistetaan aivoissa oleva kasvain. Oli melko karsian näköstä ku se lääkäri pesi sen potilaan sieraimia! Työnsi niitä pumpuleita niiiiin syvälle, että pahaa teki. Sieltä nokasta tuli vaan räkää ja verta. Sitte tuliki se meidän ohjaaja hakeen meijät pois ku tää on niin tylsä leikkaus ja ettähän te ees mitään nää ku se kaivetaan vaan tuolta nokan kautta se tavara.

Vaihdettiin kokonaan rakennusta nyt. Mentiin seuraamaan sektiota! Tää nainen makas justiin kyljellään ja sille oltiin laittamassa spinaalia. Semmonen 15-vuotiaan tytöntyllerön näkönen lääkäri laitto sen. Potilas käännettiin selälleen ja peiteltiin ainaki tuhannella liinalla. Sitte kirurgi tuli ja teki pienen viillon mahaan. Heikkohermoiset ja vilkkaan mielikuvituksen omaavat: LOPETTAKAA TÄHÄN! En muistanu varottaa viime tekstissä. Kirurgit oli nyt molemmin puolin pientä haavaa. Ne työnsi kädet sisään ja repi sen auki! Mutta näin kuulema tehdään Suomessakin. Ilmeisesti revitty haava paranee nopeampaa ku leikattu.

Lyhennettynä: Sitte se vauva vaan tuli ulos. Tyttö tuli, ja sitä mää toivoinki. Äiti vissiin ois halunnu poikaa, näytti ainaki hyvin pettyneeltä. Täällä Kinukkilassahan on se yhden lapsen politiikka ja poikia suositaan. Nyt hallitus on määränny, että ultrassa ei saa paljastaa vanhemmille, että kumpi on tulossa. Haluavat kai vähentää keskeytyksien määrää ja voi kait niillä kohta loppua tytötki kesken. Sieltä kohdusta muuten löyty sitte vielä sattumalta myooma. Ne vaan poisti sen samalla ku istukanki. Sitte vaan paikat kiinni. Ohi oli ja meillä alko ruokatunti.

Syönnin jälkeen mentiin seurvaavaan operaatioon: Aivokasvaimen poisto. Tää oli isojen aivojen alla ja niin iso, että sitä ei saa nokan kautta ja ne nytki otti vaan osan pois. Tää mies oli menettäny näkönsä sen takia. No jätän kertomatta tylsät alkuvalmistelut ku ne kesti tunnin. Piti vaihtaa pöytiä ja kaikkea. Leikkauskalvo päähän, viilto, diatermialla suonet umpeen, haju kuvottava. Pieniä nipsuttimia laitetaan leikatun ihon reunaan. Joku otti kuvia, ite en kehannu enää hakea kameraa. Kallo on jo näkyvissä. Ihoa revitään ja poltetaan. Viimen kaiken sen työn jälkeen alkaa poraaminen. Kalloon porattiin pieni reikä josta itse saha työnnettiin sisään. Siitä sitte vaan veettiin semmonen varmaan ainaki 5 x 5 cm pala pois. Laitto ne sen talteen kumminki jonku liinan sisään, että voivat pistää takasi päähän. Tässä vaiheesa tuli sitte joku huippukirurgi jatkaan. Ja meillähän loppui siinä vaiheessa työaika. Se meidän ohjaaja on nimittäin koko ajan huolissaan, että myöhästytäänkö me jostain. Toisin ku ne edelliset.

Mehän ei menty koulubussilla kotiin vaan käytiin mäkissä syömässä ja sitte feikkimarketeille. En ostanu mitään! Zhoupusta vasta paketin muroja. Oli kyllä köyhä reissu. Äsken tein herkkulämppäreitä hampurilaissämpylöistä :D Oli muuten ihana ku söin pari palaa ruisleipää. Mitä herkkua se olikaan. Alan kyllästymään jo tuohon pullaleipään.