9.3.2008 Sunnuntai

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Oli pikkusen kauhia kokemus illalla. Lähettiin Zhoupuhun ilman koulun osotetta. Ajateltiin, että kyllä me sieltä kotia osataan. Noustiin sitte siellä pätevänä bussiin. Se käänty ekasta ihan oikeeseen suuntaan. Sitte alko vastustaan. Käännyttiin johonki lähiöön. Se teki hulluna käännöksiä eikä uskallettu enää nousta pois. Ajateltiin, että kai se jossain vaiheessa on siellä mistä lähettiin. Väärin meni. Oltiin päätepysäkillä, se auto jäi sinne, samoin me. Lähettiin sitte käveleskeleen ja löydettiin pysäkki. Siinä oli pari ihmistä meijän lisäksi. Eka bussi tuli, kysyttiin onko se menossa Zhoupuhun. Ei ollu. Toinen sentään meni sinne. Eli ollaan lähtöpisteessä taas. Noustiin seuraavaan bussiin. Se meni sinne mihin eksyttiin ekoina päivinä! Mikä tuuri, kun suurin osa busseista kumminki menee meijän koulun ohi. Eli toinen huti jo. Jäätiin samassa kohtaa pois ku viimeksiki. Pelattiin varman päälle ja käveltiin kotiin. Kesti 40 minuuttia. Mun jalat oli jo ennestään kipiät niin ei kyllä tehny hyvää. Nyt ollaan turvallisesti kotona. Ja opittiinpa se, ettei lähetä enää ikinä ilman koulun osotetta mihinkään. Sainpa silti neljät pikkuhousut kahella eurolla ja hyviä keksejä.

 

10.3.2008 Maanantai

 

Tänään oli ensimmäinen päivä harjottelussa. Me ollaam nyt 2 viikkoa kardiologisella osastolla. Se osasto oli mun mielestä ihan kamalan näkönen. Mää vaan toivon, ettei tarvi tehä mitään siellä. Hoitajat on mukavia ku kaikki jotka osaa enkkua niin tulee jutteleen. Mua luullaan koko ajan hullun nuoreksi. Ja kaikki kehuu aina meitä kauniiksi.

 

Me lähetään harjotteluun koululta bussilla 8.00 Tänään ainaki kesti yli tunti, että oltiin perillä. Sitte 11.00 on ruokailu. Me mennään aina semmoseen privaattihuoneeseen ja ne tuo sinne meille lämpimän ruuan. Tänään oli ranskiksia, riisiä, munakasta ja jotain lihakastiketta. Oli parasta kiinalaista tähän mennessä. Siinä munakkaassa oli tomaatti niin mää oon nyt ihan kirjava :( Meijän kiinalainen opettaja tilas meille kaks isoa pulloa pepsiä ku kukaan ei varmaan ois halunnu keittoa ruokajuomaksi. Näillä on tapana juoda sitä ruualla. Ja sitte meille tarjottiin kuumaa vettä janojuomaksi. Mun mielestä se on hassua, mutta kyllähän tuo alas meni.

 

Ihme homma muuten tuo ruokatunti, meillä on joku lepotauko siinä kans, eli se kestää puoli kahteen. 2½ tuntia!! Sitte käydään vähä aikaa osastolla ja lähetään ennen kolmea, ettei missata bussia ku se ei oota.

 

Uskallettiin lähtä taas Zhoupuhun. Tää ei oo todellista, me mentiin taas väärään bussiin! Tää ei kyllä ollu meistä johtuvista syistä. Mää kyllä näytin sitä koulun osotetta ja se kuski viitto meijät sisään. Sitte yhtäkkiä joku kysy enkuksi, että mihin me mennään. Tulkkas sitte kuskille ja se nakkas meijät pois ekalla pysäkillä. Ei onneksi oltu vielä päästy Zhoupusta pois. Mietittiin sitte mihin bussiin noustaa. Onneksi tuli semmonen varma valinta, 624. Se lukeeki oikeilla numeroilla siellä. Ku suurin osa on yllättäen kiinaksi.

 

Tänään ois saatu myös netti, jos niitä ois ollu kioskilla! Perjantaina niitä oli ollu vielä kuus, mutta tänään ne oli menny kaikki. Ne yrittää hommata niitä meille huomiseksi. Maksettiinki ne jo. ”Maybe tomorrow” alkaa tulla aika tutuksi.

 

Saatiin tänään meijän kerrokseen kolme silitysrautaa ja –lautaa ja hiustenkuivaajia. Meitä on 16 ja meillä on tuon verran. Kiinalaisilla on ehkä kaks ja niitä on 6 kerrosta täynnä! Aika väärin. Ne on niin raukkoja niitten kahen kerrossängyn huoneissaki.

 

Ostin kaupasta kaks pakettia jätskiä, neki meinas sulaa matkalla kotiin. Mustikka oli ainaki älyttömän hyvää! Saan sen ehkä huomenna syötyä loppuun niin voin sitte maistaa mansikkaa. Kaikki maitotuotteet on kalliita täällä. Melkeinpä Suomen hinnoissa. Kai se on siksi ku nää ei oikeen ite käytä niitä.

 

11.3.2008 Tiistai

 

Ei vielakaan nettia. Ne aiko huomenna soittaa sille yhtiolle ja tilata niita.