29.2.2008 Perjantai

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Täällä sitä nyt ollaan. Eka päivä oli sekava. Mutta alottaisko Ensin Suomesta. Herättiin aamulla viiden aikaan. Syötiin aamupala ja lähettiin sitte ajeleen Jonnaa hakemaan. Jonna ja Joni kyytiin ja keula kohti Helsinkiä.

 

Matka meni äkkiä. Pysähytiin kahesti kahvilla ja yhesti syömään. Kentällä olo oli haikia, mutta tulihan tuo silti noustua koneeseen. Kotiin on vähä ikävä.

 

Lentomatka oli tuskaa! Väsytti ja penkissä oli huono nukkua. Ruokana oli currykanaa, mutta se oli ihan liian tulista ja mulla vaan poltteli suuta. En saattanu syödä kokonaan. Plussaa oli, että juotavaa sai niin paljo ku halus ja jokaisella oli oma telkkari! Sieltä sai valita katottavaksi kaikkia elokuvia ja sarjoja ilmaseksi!.Jaksoin kattoa vaan yhen leffan. Sitte viimein torkuin loppumatkan. Oli kyllä kauhiaa. Joka paikka oli niin kipiä! Aamupalaksi saatiin munakasta, pannukakkua ja papuja. Mulla oli paha olo siinä vaiheessa enkä voinu syödä ollenkaan.

 

1.3.2008 Lauantai

 

Pudongin lentokenttä oli iso. Onneksi siellä ei ollu paljoa ihmisiä niin löysi siten läpi. Laukut löyty melko helposti. Vähä piti oottaa, mutta kyllä ne sieltä tuli. Siellä kentällä meitä oltiin jo vastassa. Mentiin sitte kaikki yhteen bussiin suuntana koulu.

 

Koululla saatiin huoneet. Kauhuksi selvisi, että omia kylpyhuoneita ei ollu! Oli yks iso vessa, toisella puolen vessat ja suihkut, välissä seinä ja siellä sitte hanat. Vessat voi lukea, että reikä lattiassa. On kyllä ollu kamalaa. Yhessä kahvilassa oli onneksi tavallinen pytty. Vähä oli luksusta.

 

Eka päivä oli semmosta tutustelua. Käytiin sitte Zhoupussa syömässä ja ostoksilla. Käytiin syömässä paikallista. Mun mielestä se oli kamalaa! Jotain limapalloja ja teetä, jossa oli tupakin röpöjä. Se tee maistu ehkä tiskiveelle. Ruoka oli oudon makusta ja koostumus epämiellyttävä. Jospa siihen tottuu joskus. Sitte käytiin ostaan paikalliset liittymät. Niillä voi sitte soitella toisille. Ruokakauppa oli outo. Siellä haisi vaan joku koiranruoka. Tein mielestäni isot ostokset niin oli vaan jotain vähä yli neljä euroa :D Sitte koululle nukkumaan. Nukuttiinki 15 tuntia. Yöllä herättiin hetkeksi syömään ja käymään vessassa.

 

2.3.2008 Sunnuntai

 

Toinen päivä sitte oli taas touhua täynnä. Eka piti käydä kylmässä pesuhuoneessa suihkussa. Onneksi tuli sentään lämmintä vettä. Välillä lämmintä, välillä tulista. Lähettiin kymmeneltä kohti Yu Gradrenia. Se oli joku kuuluisa ostoskatu tai jotain. Oli ihan kiva paikka. Ostin kuudet korvakorut, voin sitte niitä antaa ainaki tuliaisiksi. Käytiin sitte kahvilla. Otettiin Jonnan kans kaakaot ja muffinssi, ne oli kalliit ku yli 7 euroa yhteensä.

 

Sen jälkeen lähettiin kohti tv-tornia. En käyny ylhäällä ku oli kallista ja vähä pelotti. Käy sitte joskus jos kiinnostaa ja onhan niitä korkeita taloja täällä muuallaki. Oltiin sitte parin tytön kans siinä viereisessä ostarilla. Käytiin henkkamaukalla. Oli kallista, ihan saman hintasta ku tääläki. Sitte käytiin Burger Kingissä syömässä. Kana-ateria oli 1,7 euroa. Kallista :P Bussia ootellessa ostettiin sitte Subwaysta patonkeja asuntolaan. Söin puolet iltapalaksi ja puolet ajattelin vetasta aamulla, ellei sitte tuu nälkä taas yöllä :D

 

Käytiin muuten nostaan rahaaki ekan kerran. Mulla on ihan sikana käteistä nyt :D Enemmän mitä täällä ihmiset tienaa kuussa. Ois kiva päästä nettiin kattoon paljo maksaa ku nostaa. Eipä mun kyllä tarvi vähään aikaan käydä.

 

Oltiin äsken vähä lenkillä tuolla koulun aitojen ulkopuolella. Täällä on tosiaan kauheet aidat kampuksen ympärillä ettei paikalliset tuu tänne ja että opiskelijat on turvassa. Joku oli kuullu, että opiskelijoita kehoteaan pysymään kampuksella ku ulkopuolella ois vaarallista(?) Mehän sitte pätevänä lähettiin lenkille sinne. Oli kyllä karun näköstä. Eikä tuo vissiin oo ees pahinta. Määhän luulin, että yks mies seuraa meitä. Sitte mentiin tien yli, mutta se onneksi jatko matkaa.

 

Nyt ollaan taas koululla. Meinaa vähä väsyttää, vaikka kello on vasta vähä yli kaheksan. Huomenna saadaan tietää millon netti tulee toimintaan. Ku ymmärsin niin, että sitä ei ois vielä asennettu tähän meijän taloon ku tää on niin uus. Mutta voidaan ilmeisesti mennä omien koneitten kans tuonne viereiseen taloon.

 

Oli muuten hassu ku tuo meijän kerroksen vastaanottotäti toi meille mikit karaokea varten. Harmi ku ei oo musiikkia. Se oli ihan mielisään :D Varmaan tosi herttanen, jos puhuis enkkua. Näyttää kyllä pikkusen teurastajalta ku sillä on aina myssy ja valkonen takki. Täällä on muuten käytävillä sairaan kylmä! Huoneet on ihan ok ku saa ite säätää lämpötilan. Vessassaki on kolme semmosta pientä laatikkoa jotka hehkuu vähä lämpöä. Nekään ei oo ite sen vessan puolella niin kiva ku siellä pyllöttää sinne reikään niin pylly paleltuu. Kohta ilmat kai lämpenee. Täällä on kait nyt 17 astetta ulkona.

 

Oli kyllä huippu sunnuntai-ilta. Yhellä meistä oli synttärit ja se oli ostanu kakun, punaviiniä, kaljaa ja limsaa. Siellä sitte juhlittiin ja kaikki kerto vähä itestään. Oli kyllä kivaa. Ja tietää nyt vähä toisista.

 

3.3.2008 Maanantai

 

Tänään oli eka ”koulupäivä”. Saatiin kiinalaiset nimetki. Mää oon DuDi ja kaikki aina nauraa ku joku sanoo sen. On niin hassun kuulosta. Mutta kaikkista paras on yks poika ku sen nimi suomennetaan Rohkea Nainen :D Ekalla tunnilla puhuttiin kiinalaisesta terveydenhuoltojärjestelmästä. Vähä ihmeellinen se.

 

Ei nyt oikeen tiietä mihin mennään harjottelemaan ku Suomesta oli vissiin tullu epäselvää tietoa meistä. Charles, eli meijän opettaja, aiko selvittää nyt asioita sairaalasta ja saadaan tietää keskiviikkona. Ma-ke ois sitte harjottelua ja to-pe koulua. Viikonloput vapaata. Sitte ne luuli, että me lähetään jo 15.5 kotiin ku koulu kuulemma loppuu sillon! Me varmaan Jonnan kans ollaan lähössä ekana pois ku 27.päivä. Paitsi ne yhet meinas jotain, että ne lähtee sillon ku koulu loppuu. Onkohan ne sitte ostanu vaan menolipun, ettei paluuta.

 

Käytiin ekan kerran koulun ruokalassa. Osasin syödä jo paljo ketterämmin puikoilla. Riisi oli ainut mitä pysty syömään. Mää inhosin kaikkea mun tarjottimella! Jonnalla oli hyvä munakas. Maksoin mun ruuasta 48 senttiä. Ilmeisesti mitä korkeammalle talossa menee, sitä parempaa ruokaa siellä tarjotaan. Oli ne kyllä kalliimpiaki. Katottiin ku yks osti ylimmstä niin vissiin 78 senttiä. Hullun kallista.  Sitte käytiin kaupassa Ei ollu ees kananmunia, enkä löytäny sokeria. Ostin sitte kaks 600ml:n limsaa. Kallista seki ku 50 senttiä makso. Onneksi koulun kortti käy kaupassaki ja saadaan 300 yuania rahaa siihen kuussa. Tänään meni alle 10. Ostettiin sitte semmoselta ihanalta pariskunnalta ananas. Ne myi hedelmiä ja vihanneksia siinä kaupan ovella. Se täti kuori ja viipaloi sen meille valmiiksi. Oli kyllä näppärä.

 

Sitte tutustuttiin kouluun. Oli melko siisti paikka. Kaikku luokat oli hullun hienoja! Paljo hienompia ku meillä. Tänään pääsee tietokonehuoneeseen, mutta siellä on yks enkun kielinen kone niin en tiiä jaksaako mennä. Ja muutenki puhuttiin, että jos jaksais käydä Zhoupussa. Jos haluaa sinne tietokonehuneeseen niin pitää ensin ilmottautua tiskillä ja ku lähtee niin ilmottautua taas. Siellä oli normaalit pytyt niin vois niitten toivossa mennä :D Koko päivän on joitaki miehiä hääränny täällä, että meijän netit sais toimintaan. Suomessa sanottiin, että ne sisältyy vuokraan, mutta ne onki euroa kuussa per kone. Ei silti kallis. Ja kyllä me otetaan molemmille omat. Saispa vaan äkkiä ku on tätä kirjotusta jo tullu melko reippaasti. Galtsuunki ois kiva päästä :D

 

Ottais nyt pienet päikkärit, jos sitä lähtään tekeen ostoksia illalla. Ei oo kyllä oikeen hajuakaan nuista busseista. Suurin osa, mitkä menee koulun ohi menee sinne Zhoupuhun, mutta sieltä tulee vaan muutama tänne. Tuo väli maksaa bussilla 10 senttiä ja taksilla 1,7 euroa eli periaatteessa vois mennä taksilla, mutta tuo on iso raha täällä :D

 

Lähettiin sitte käymään Zhoupussa. Matka meni mukavasti. Noustiin bussiin ja maksettiin kasinkertanen(?) hinta. En tiiä miksi. Päästiin perille niin löydettiin ihana ostoskatu. Siellä oli kaikkia ihania liikkeitä. Ostin kengät ja laukun. Kengät oli 70 yuania ja laukku 35. Tinkasinki muka niistä kengistä. Sain mää vähä pois. Sitte käytiin ruokaostoksilla ja kotia kohti. Mietittiin kovasti, että mihin bussiin noustaan. Sitte viimein päädyttiin yhteen ja tietenki väärä!! Jäätiin sitte heti pois ku huomattiin, mutta oltiin kilometrien päässä kampukselta. Käveltiin jonku matkaa ja viimein luovutettiin ja otettiin uus bussi. Tällä kertaa oikea. Päästiin perille. Jännä sitte ku tällä kotimatkalla maksettiin yhteensä niistä kahesta bussista 2 yuania, vaikka eka makso pelkästään sen verran. Meitä varmaan huijattiin :D

 

Äsken oltiin iltapalalla. Ostin muka mielisään maitoa niin oliki jotain gefilus-jogurttia. Onneksi sain sitte yheltä maitoa niin pääsin juomaan viimein teetä. Leipä täällä on aika pahaa, ainaki se mun. Jonnan oli vähä parempaa. Kyllä kai siihen sokerin makuun tottuu. Voita ei oo leivän päälle. Mullaki on vaan aamupalajuuston tapasta ja tuorekurkkua. Sitte on Activiaa, oli ainut jogurtti mikä näytti yhtään tutulta. Eipä ala turvottelemaan :D

 

4.3.2008 Tiistai

 

Tänään oli ekan kerran kunnolla koulua. Oli huippua ku meillä oli kiinan kieltä :P Se opettaja sano eeltä ja me toistettiin perässä. En mää mitään muista enää. Oli vaikia sanoa perässä ku ne ei oikeen rehellisesti ollu meijän vokaaleja. Jotain sinne päin. Jospa sitä jotain oppis. Ostin tänään taas kaikkea kivaa. Muka jotku työkengät, mutta en tiiä kehtaako niitä laittaa :D Ne on vähä samanlaiset ku täällä näillä, mutta mustat ja samettia. Ostettiin myös semmosesta kojusta jotku lätyt. Niissä oli sisällä kananmuna ja ketsuppia. Oli ihan hyvää, mutta janotti hulluna sen jälkeen eikä kellään ollu juomista! Onneksi selvittiin. Mutta paha olo oli sitte ku päästiin kotiin. Se sitte katos vähän ajan päästä.

 

Päästiin sitte oikialla bussilla kotiinki tällä kertaa. Löysin muuten tosi kivan laukun. Ajattelin lähettää tuon mun postissa kotiin ja sitte tuoda sen uuden koneessa :D Jos vaan sais ostettua sitä tavaraa millä täyttää sen laukun eka. Postin sijainti on jo tiedossa, mutta siellä asioiminen oli ollu kuulemma hankalaa. Pitäis ostaa kortteja ja postittaa niitä niin pääsis harjottelemaan sitä.

 

Käytiin netissäki tuolla opettajien toimistolla. Oli vähä hankala käyttää kiinankielistä konetta. Ketään ei ollu galtussa siihen aikaan. Jossu viimein tuli, mutta sitte mun pitiki lähtä. Oispa ihana ku sais oman netin tänne kämpille.

 

Hassua muuten ku meitä on tässä kerroksessa 16 ja tyhjiä huoneita on vaikka millä mitalla. Kiinalaiset ei saa tulla tänne ees käymään ellei ne ano jotain lupaa. Ne asuu saman kokosissa huoneissa, mutta niitä on siellä neljä! Kaks kerrossänkyä eikä muuta. Meillä on kaks kaappia, kaks kirjotuspöytää, yöpöydät, televisio ja ilmastointi. Onkohan niillä ees sitä :D

 

Mää en taaskaan saattanu syödä koulun ruokalassa. En varmaan huomenna mee ollenkaan syömään sinne ku ei oo mitään järkeä maksaa siitä, että tökin vähä sitä ruokaa. Vaikka enhän mää siitä mitään ees maksa ku saatiin ne ruokakortit. Mulla on menny vasta joku 20 yuania siitä ja siinä oli 300. Pitää alkaa käymään tuolla meijän kaupassa. Siellä on vaan niin paska valikoima. Paras leipä kyllä löytyy sieltä. Se on pakattu kahden leivän pakettiin :P Täällä pakataan kaikki hedelmätki yksittäin. Pusseja ei säästellä missään.

 

Oli muuten pikkusen hirviä ku käytiin suihkussa ja sieltä aina välillä tuli aivan tulista vettä! Jonnalla tuli ehkä sekunnin ennen mua niin osasin aina varautua. Kyllä tuo vessa on hirviä. Suunniteltiin perjantaiksi reissua Yu Gardeniin. Siellä oli ihana kahvila, jossa oli maailman siistein vessa! Vois käydä siellä asioilla. Maailman hirveintä ku reikä lattiassa!

 

Lähtiski tästä harrastaan vessaan ja sen jälkeen nukkumaan.

 

5.3.2008 Keskiviikko

 

Aamulla saatiin työvaatteet. Täällä on mekko, housut ja ihana hilkka. Sandy ihmetteli ku sanottiin, että ei Suomessa oo mitään myssyjä :D Saadaan pistää sairaalaan mitkä kengät halutaan. Mää ostin ihan turhaan semmoset viiden euron töppöset ku ois voinu laittaa vaikka tennarit. Harjoteltiin myös sängyn pettaamista. Kaikki on niiiin tarkkaa. Niillä on lakanassaki keskellä semmonen sauma, jonka pitää olla sitte sängyssä keskellä. Ja hassua, joskus sairaalassa sänkyä on pettaamassa neljä hoitajaa! On kuulemma niin paljo nopeampaa :D Ja hassua oli kans kuumemittarin puhdistus. Sitä uitetaan ensin 30 min jossain alkoholiastiassa, sitte käytetään jossain ravistuskoneessa ja vielä toiset 30 min mineraalivedessä!! En kehannu sanoa, että Suomessa vaan pyyhitään alkoholilapulla.

 

Kiinan tunnilla oli taas niin hauskaa. Se on niin ihme mongerrusta :D En mää sieltä ikinä mitään muista. Jännä ku jotku muisti suunnilleen kaiken. Ehkä ne on treenannu eilen illalla. Ni hao! Ei löydy näppiksestä oikeanlaista väkästä kirjainten yläpuolelle.

 

Tänään ei jakseta lähtä mihinkään ku iltasella on joku info harjottelusta. Ajateltiin mennä kierteleen kampusta ja sitte nettiin. Ku ei sitte saatukaan tälle päivälle sitä, vaikka ne miehet taas kävi täällä. Ilmeisesti netti toimii täällä, mutta meille pitää vielä ostaa liittymät. Ne maksaa kuussa 60 yuania ja meijän pitää Jonnan kans ostaa omat. Ihan typerää, mutta eihän tuo oo nyt niin kallis. Sitte mun pitää pestä pyykkiä. Voisin kohta lähtä valtaamaan pari konetta, että saa vaaleat ja tummat omaan. Meille on varmaan kaikille oma kone siellä huoneessa.

 

Söin muuten tänään ruokalassa enemmän mitä koko aikana yhteensä! Siis nuita paikallisten ruokia. Yhet tytöt oli nimittäin ostanu ketsuppia niin laitettiin sitä riisiin :D Saatto jopa syödä. Sitte söin pari kurkun palasta ja muutaman palleron. En tiiä mitä niissä oli, enkä välitä tietääkään. Mää vaan juon koko ajan limsaa ja syö sipsejä. Se on mun illan ruoka. Tänään oon mussuttanu jonku verran pähkinöitä. Aika ovelia. Tuon sitte jonku verran niitä kotiin niin saatta kaikki maistaa. Yhet, mitä ostin tänään niin ne näytti älyttömän hyviltä, mutta maku oli kuvottava. Coca-Cola on muuten paljo parempaa täällä ku Pepsi. Pepsi on vähä halvempaa, mutta ku kokiskaan ei maksa ku 25 senttiä tuommonen iso pullo niin ihan sama :D

 

Lähenpä nyt laittaan pyykit koneeseen ja käveleskeleen kampukselle. Karu ku tuo meijän kerroksen hoitaja hilluu tuola käytävillä taas semmosen avaininpun kans. Se on niin pelottava. Tulee mieleen joku unensieppari, vai mikä se on. Joo, ja jos sais viimein laitettua nettiin nämä kirjotukset. Ei tässä oo Wordilla ku viidennellä sivulla. Jospa jotaki kiinnostaa mun tekemiset niin paljo, että vihtii lukea kaikki.