12.3.2008 Keskiviikko

 

Tänään aamulla väsytti eikä kiinnostanu yhtään mennä harjotteluun. Mutta päivä osottautuki ihan kivaksi. Oli mukava ku huomas mitä kaikkea ite tietää. Aamu nyt oli vähä hassu. Tai ku mua ärsyttää aina ku ne selittää kuin hyvin niillä tehdään jotain ja mun mielestä niillä ei oo mitään kovin modernia. Niinku Ekg-laite on semmonen vanhanaikanen imukuppinen. Ja se meijän opettaja selitti jotain, että niillä väreillä ei oo mitään väliä, ne saa olla missä järjestyksessä vaan(?)

 

Tänään oli tipan laittoa, steriilin tarjottimen tekoa ja lääkkeitten sekottamista. No eka se tarjotin. Niitten steriili ei vastaa ihan meijän steriiliä. Eka aukastaan semmonen paketti, missä on kangasliina. Sitte otetaan toisesta paketista atulat ja otetaan se liina niillä. Sitte se laitetaan semmoselle tarjottimelle joka lojuu siellä kaapissa! Sen jälkeen sitä vaan pyöritellään käsin. Sinne sisään sitte laitetaan lääkeruiskut, joita on ensin käpälöity käsin. Se on sitte steriiliä.

 

Toinen hassu juttu oli se lääkkeen sekottaminen. Suomessa on tottunu siihen, että laittaa hanskat käteen ku jotain semmosta tekee. Se opettaja sitte pyysi mua siihen ja määhän menin. Kohta osastonhoitaja tulee hulluna raivoaan ku mulla ei ollu maskia!! Sitte se opettaja koko ajan korjas jotain mun käsien asentoa :D Meillä se pitää tehä näin. Mitä väliä sillä nyt on mitä sormia mää käytän sen ruiskun pitämiseen? Tuli semmonen tunne, että en mää nyt osaa mitään ja teen kaikki väärin.

 

Täällä ei käytetä käsidesiä oikeestaan ollenkaan. Niitä ei oo siinä osastolla ku muutama pullo. Neki on 55% alkoholia. Tappaako se nyt sitte mitään? Ja hyi ku se haisee ihan vauvan pyllyrasvalle! Mua aina alkaa yököttään ku laitan sitä. Mää en käytä sitä ku sillon ku ei oo muutakaan. Jos vaan voi niin mää pelkästään pesen kädet.

 

Ku käytiin syömässä niin ruoka oli älyttömän hyvää! Jotain friteerattuja kanankoipia, munakasta, papuja ja yllättäen riisiä. Oli silti tosi hyvää, paljo parempaa ku koulun ruuat. Mentiin taas meijän 2,5 tunnin ruokatauolla viereisen ostoskeskuksen kahvilaan. Otin tällä kertaa kaakaon kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla sekä suklaamuffinssin.  Oli kyllä hyvää, makso 3,6 euroa. Aika kallista tähän hintatasoon.

 

Tänään saadaan viimein netti. Eka ku soitettiin niin Jessie sano, että huomenna, mutta se soitti äsken takasi, että kävi hakeen niitä jostain ja tuo ne meille kuudelta eli tunnin päästä! Käydään sitä ennen Jonnan kans hedelmä- ja marjaostoksilla. Koulun kaupan vieressä on semmonen ”hedelmä- ja vihannestori”. Semmoset mummu ja pappa myy niitä. Sieltä saa mansikoitaki! Ja jos joku tietää mikä on Dragon fruit suomeksi niin kertokaa. Enkä muuten usko että se on lohikäärmehedelmä ;)

 

Oli muuten huippu ku tultiin kotiin niin yritettiin kysyä teurastajalta, että INTERNET. Ei se tajunnu, mutta lykkäs lamput meijän kouraan. Aateltiinki, että pitäis saada jotku lamput tuohon yöpöydälle. Mulla vaan tuli ongelmia ku mun pöydällä ei ollu oikeen tilaa :D Piti siivota.

 

Tänään pitäis vielä harjotella taichitä. En oo treenannu yhtään. Saa nähä muistanko ees miten se meni. Kiinaaki pitäis harjotella, en osaa muuta ku numerot 1-5, kiitos, päivää, hyvästi ja minä olen. Ei oikeen selviä tuolla sairaalassa sillä sanastolla. Mutta nyt ostoksille ja sitte nettiä oottaan.

 

EDIT: Saatiin kyllä tunnukset, mutta eipä ne kellään toimi. Ilosta. Mää oon yrittäny tuhat kertaa. Ärsyttää sikana ku ne muka piti olla kunnossa ja ollaan maksettukki jo! Tai ei oo kyllä saatu vaihtorahojakaan. Mutta ärsyttää siltiki ku ne ei oo voinu järjestää asioita jo ennen ku me tullaan. Jos me ollaan jo 26 ryhmä suomalaisia täällä niin luulis, että ne on oppinu sen, että me halutaan netti. Paska.

 

13.3.2008 Torstai

 

Tunneilla oli tänään perustylsää. Ei kiinnostanu yhtään varsinkaan ku ootti vaan koko ajan sitä, että netti alkaa toimimaan. Jessie tuli sitte tuntien jälkeen muka auttaan meitä niin haa, eipä toiminu kellään. Se aikoi hoitaa asian. No iltasella tultiin tuolta opettajien huoneen koneilta niin osalla toimi jo. Määhän tietysti lukeudun niihin joilla ei toimi. Kivaa.

 

Tänään meillä oli ”juhlat” japanilaisten ja kiinalaisten opiskelijoitten kans. Melko partyt. Mää vaan söin linnunsiemeniä koko sen tilaisuuden ajan. Siellä piti pitää joku esitelmä, me sitte kerrottiin Suomesta ja laulettiin maamme-laulu. Ei vissiin oltu noloja.

 

Kiva ku ne muut ei puhunu oikeestaan ollenkaan enkkua! Ku japanilaiset esiinty niin eka se tulkattiin kiinaksi ja sitte enkuksi, kiinalaisilla toisinpäin. Naurettiinki sitte, että oisko meijän pitäny puhua vaan suomea :D Meni oikiasti aivan hulluna aikaa siihen tulkkaukseen. Siemenet oli hyviä. Yks kinukki kerto, että ne syö niitä aina juhlissa, en kehannu, sanoa, että meillä niitä syötetään linnuille :D Siis oikiasti, ne oli auringonkukansiemeniä!

 

Juhlan jälkeen sitte kävin tosiaan siellä netissä. Olin justiin menossa kirjottautuun ulos talosta ku joku huusi että finnish girl! Se oli amerikkalainen opettaja. Se tuli hulluna jutteleen mulle ja kyseli kaikkea. Se oli älyttömän mukava. Sen mielestä oli ihmeellistä ku mää osaan niin montaa kieltä. Vaikka en kai mää muista jostain saksasta tai ruotsista mitään.

 

Huomenna on lyhyt päivä koulussa niin ajateltiin mennä kangashalleille. Ei me tiedetä missä ne on, mutta lähetään ettiin. Pitää ottaa kaupan eestä bussi nro 581 tai nuo numerot jossain järjestyksessä. Sitte pitää jäädä pyöräsillan jälkeen pois ja kävellä johonki suuntaan(?) Jos ei läydetä niin otetaan taksi kotiin :D

 

On ollu jotenki tylsä päivä eikä ees jaksa kirjottaa siitä mitään. Lamauttaa tuo netin puuttuminen :P